NL- Yoga mat
- Meditatiekussen
- Yoga handdoek
- Yoga blok
- Yoga bolster
- Yogatas
- Yoga riem
- Yoga accessoires
- Typen yoga
- Merken
- Sale
Geplaatst op 16 augustus 2017 | Door Peter Rigtering
Mediteren wordt steeds populairder. Toch leven er nog steeds veel misverstanden over het onderwerp. Zonde, want zo'n misverstand kan je ervan weerhouden om zelf te starten met meditatie en te ontdekken of het iets voor je is. In deze post geven we helderheid over de 5 grootste mythes over meditatie.
Al lijkt het in ons land soms een relatief nieuw concept, meditatie is een gebruik wat al eeuwen wordt toegepast. Misschien is dat wel de reden dat er zoveel mythes over zijn ontstaan. Tot je er zelf mee begint, kan mediteren best intimiderend lijken. Je kunt de drempel gelukkig verlagen door de meest voorkomende misverstanden voor jezelf door te prikken.
Bijna elk plaatje wat je tegenkomt over meditatie, toont een aantrekkelijk persoon die geheel in wit gehuld in een perfecte lotushouding op de grond zit. Maar net zo min als dat witte kleding verplicht is, is de lotushouding een vereiste. Mediteren kan in bijna elke positie. Het belangrijkste is dat je lekker zit of zelfs ligt, zo lang je er maar niet door in slaap valt.
Tuurlijk, er zijn monniken in een Tibetaans klooster die uren van hun dag in meditatie doorbrengen. Maar dat betekent niet dat dit de enige manier is om de vruchten van meditatie te plukken. Het goede nieuws is dat voor mediteren geldt: alles is beter dan niets. Het is oké om te beginnen met een dagelijkse meditatie van 3 minuten (3 minuten meditatie - David Harp en Nina Feldman). Als het bevalt, kun je dit langzaam opbouwen naar een kwartier per dag. Elke dag 3 minuten mediteren heeft al een bijzonder effect en is goed te combineren met je drukke leven.
Voor veel mensen is meditatie een synoniem voor aan 'niets' denken. Logisch dat dit afschrikt, want het is bijna onmogelijk om je gedachten uit te schakelen. Meditatie gaat niet over het verbannen van gedachten, maar om het anders ermee omgaan.
Het klopt dat je steeds beter wordt in mediteren, maar gelukkig duurt het geen maanden of zelfs jaren voordat je er wat aan hebt. De eerste weken is het misschien even wennen, maar waarschijnlijk begin je na een maand al verschil te merken. Zo heb je direct profijt van je nieuwe gewoonte.
Dit misverstand kan niet hard genoeg ontkracht worden, want meditatie is écht voor iedereen. Wat je leeftijd, religie of levensstijl ook is, meditatie past in elk leven. Stel je geest open en ontdek welke voordelen mediteren jou kan brengen.